Campo Fuerza Llama
Hi ha aquest camp nostre, un terreny. Un lloc que conté i també emana, escalfa i crida. De vegades, això és com una confrontació amb un ós. Diuen que d'aquí naixerà un híbrid humà-ós i ós-humà. Som aquests balls-mossegades-d'-ós. Qui arriba també pot ser atret, ser mossegat, potser convertir-se també en un híbrid. Ens movem ininterrompudament, i estem aquí perquè sempre ha de ser en simultani, cosa que només es genera quan es va alhora. Quan ens acompanyem, pulsem. Fa temps que ens hem oblidat com, per això, recordar ha de ser aquí, un gest de tota invenció.
Direcció i concepte: Josefa Pereira
Co-creació: Josefa Pereira, Meiga, Natália Mendonça, Nina Botkay, Vânia Doutel Vaz
Interpretació: Josefa Pereira, Natália Mendonça, Nina Botkay
Companyia: Meiga e Azul
Pensaments i pràctiques corporals: Danielli Mendes
Vestuari: Nina Botkay
Banda sonora: Agatha Cigarra
Diseny de llum: Ana Carocinho
Col·laboració en llum i funcionament: Letícia Skrycky
Asistència de direcció: Danielli Mendes
Producció: Carolina Goulart, Sinara Suzin i Amandi
Suport producció financera: Parasita Associação
Foto i vídeo: Patricia Black
Col·laboracions de recerca: Partricia Black, Maura Grimaldi
Agraïmentrs a Vitor George, Paixão, Isabel i Gracinda, Azul, Bruno Caracol, Gabriela Giffoni, Henrique Entratice, Leticia Skrycky, Luciana Chieregati, Carolina Campos, Lysandra Domingues, Forum Dança, Julia Feldens i Casa Líquida
Residències: O Espaço do Tempo (PT), La Caldera (ES), Futurama (PT)
Coproducció: O Espaço do Tempo, A Oficina i Cineteatro Louletano, en el marc del Projecte CASA.
JOSEFA PEREIRA (BR/PT) és coreògrafa i intèrpret. Viu a Lisboa, i viu entre col·laboracions en l'escena local i col·laboracions a São Paulo, la ciutat on va viure i créixer. Va completar el màster DAS Coreografia - AHK (NL) amb una beca de la Fundació Gulbenkian. El seu mètode de treball es basa en la pràctica com a força i recurs de transformació material, una cosa que és capaç de generar allò que molts anomenem ser mogut. Aquest moment en què fer alguna cosa ens desborda i llavors comencem a estar fets per allò que fèiem anteriorment. Aquí és on rau el seu encant. Quan els conceptes, els cossos, les situacions i els gestos troben un punt de força i desbordament en el quals els uns van fent els altres, i així guanyen context per autogenerar-se.
La seva pràctica artística més recent es defineix per un camp orbitant al voltant d'interessos com la monstruositat i la fabulació. Entre les seves obres col·laboratives es troben Mandíbula i Égua en col·laboració amb l'artista Patrícia Bergantin, i com a creadora a Monstra, dirigida per Elisabete Finger i Manuela Eichner. Col·laboracions recents inclouen Ruído Rosa d'Alina Ruiz Folini; As Canções que Catamos Contra os Muros que Limpamos amb Catarina Vieira i Aixa Figini; Spillovers com proposição de Rita Natálio; i dramatúrgia per O Elefante no Meio da Sala de Vânia Doutel Vaz; i Kdeiraz de Natàlia Mendonça.
Des del 2019 és professora de dansa al Forum Dança, i també imparteix tallers i laboratoris de creació, fent d'aquest un espai d'experimentació i intercanvi de la seva pràctica artística i recerca amb altres artistes i interessos. A més de col·laboracions i associacions, es dedica a la creació i circulació de les seves obres Hidebehind (2018) i Glimpse (2020) i Calor (2022), que formen part de la trilogia Bestiário PINK. I el 2023 s'estrena una nova creació del grup Campo Força Chama. Les seves obres ja han circulat pel Festival Cumplicities (PT); Teatro do Bairro Alto (PT); Acker Stadt Palast (DE); Museu Modern (SE); Biennal de Dansa SESC (BR); Festival Internacional de Dansa Contemporània-FIDCU (UR); Museu d'Art Modern - MAM-SP (BR); Festival de Teatre Meteor (NO), entre d'altres.
Més sobre Josefa Pereira a La CalderaDijous 30 de novembre i divendres 1 de desembre, a les 20h