¿Hoja de ruta?
¿Hoja de ruta? és l'espectacle resultant del projecte Barris en dansa 2015-2016, dirigit per Álvaro de la Peña, de la companyia Iliacan, que posa en escena més de 100 participants de totes les edats i condicions de diversos barris de Barcelona i l'Hospitalet del Llobregat (Les Corts, La Teixonera i Bellvitge/Gornal). L'espectacle compta amb la música en directe de 59 alumnes del Centre de Música i les Arts de L'Hospitalet.
"No sé per què deu ser, però cada vegada tenim més preguntes i menys respostes, més interrogants que afirmacions. Encara que en el fons sabem que és essencial: alguns volem viure d'una altra manera. I per què no, saltar-nos el full de ruta?"
Álvaro de la Peña
Direcció: Álvaro de la Peña
Ajudant de direcció: Cristina Roca
Intèrprets: veïns i veïnes dels barris de Les Corts, La Teixonera i Bellvitge
Música en directe: alumnes del Centre de Música i les Arts de l’Hospitalet del Llobregat
Il·luminació: Ganecha Gil
So: Òscar Villar
Regidors: Elisabeth Carr, Pablo Domingo, Fàtima Duarte, Ariadna Murio, Oliver Sabaté, Mariona Sanfeliu i Eva Selma
Fotografia: Tristán Pérez-Martín
Vídeo: Antonio Cortés
Disseny gràfic: Ariel Conde
Producció: la caldera, centre de creació de dansa i arts escèniques
Un projecte de Iliacán companyia de dansa
Amb la col·laboració de:
Centre Cívic Teixonera, Casal Font d’en Fargues, La Caldera, Tallers Bellvitge, el Centre Cultural Bellvitge, Centre de Música i les Arts de l'Hospitalet, Sat! Sant Andreu Teatre, Teatre Joventut i Mercat de les Flors
Amb el suport de:
Districte de Les Corts, el Districte d’Horta-Guinardó, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat i Generalitat de Catalunya
ÀLVARO DE LA PEÑA. Titulat per Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa (Institut del Teatre) en l’especialitat de pedagogia de la dansa, es dedica a ballar en diferents companyies abans de començar a treballar de ple en el món de la coreografia.
Al començament participa com a ballarí i coreògraf en la creació de la companyia Dart, juntament amb Guillermina Coll, i emprèn amb Juan Carlos García i Claudio Zulián la companyia Lanónima Imperial.
El 1993 crea, juntament amb Pere Jané i Nausica Guitart, la companyia Iliacan.
El 1994 impulsa la creació de La Caldera (centre de creació de dansa i arts escèniques), que el 2006 rep el Premi Nacional de Dansa que concedeix la Generalitat de Catalunya.
Entre 1990 i 2002 treballa com a professor de dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona, per a l’Escola Superior d’Art Dramàtic.
Entre 2005 i 2010 desenvolupa un projecte de residència en el municipi de Tremp (Lleida). En aquest context impulsa, a més a més de diferents activitats, jornades i tallers, el festival “En Tremp Dansa”.
A partir del 2009 decideix canviar l’orientació de la seva feina i comença el projecte “Dansa per a tothom”, el qual parteix de la premissa que qualsevol persona pot accedir a la dansa. Una línia de treball que s’ha concretat en diversos projectes i activitats, entre d’altres:
- Tallers de moviment creatiu per a persones grans.
- Tallers de moviment per a persones amb diversitat funcional.
- Dansa sense barrots.
- Ciutats i pobles en dansa.
- Barris en dansa (projecte guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona de
Dansa 2012).
Coreògraf de l’edició 2014-2015 de Tot Dansa, dirigeix l’alumnat dels centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de la ciutat de Barcelona.
Coreògraf de l’edició 2015-2016 de Tots Dansen, a les ciutats de Sant Cugat, Granollers, Olot, Manresa, Mataró i Vilanova i la Geltrú.
Dirigeix Tifònics, amb la Banda Municipal de Barcelona a l’Auditori de Barcelona. Coordina el projecte Complicitats, on es proposa a les persones que han participat a Barris en Dansa que gaudeixin d’altres experiències de dansa.
Ha compaginat l’activitat amb la companyia Iliacan amb col·laboracions com a coreògraf en òpera, teatre i televisió.
Més sobre Álvaro de la Peña / cía. Iliacán a La CalderaEntrada gratuïta. Es pot recollir a partir de les 19h del dissabte 6 de febrer. Aforament limitat.