Lo pequeño
Cris, Jorge i Guillem es coneixen des de fa anys i per fi treballen junts. La primera col·laboració l’anomenen Lo Mínimo i és una creació en procés que cristal·litza en dos moments: un que anomenen Lo pequeño, i que van presentar al maig del 2018 a La Pedrera i una altra que es titula Lo Mínimo, que es va estrena al Mercat de les Flors, l’abril del 2019.
A Lo pequeño han treballat sobre l’artifici i la seva manera d’apropar-se a ell, fent visibles la maquinària i les estratègies teatrals. Partint d’una situació, un espai i un temps poc definits, com suspesos, van construint petites situacions o mini-espectacles els uns als altres, creat diferents capes d’artifici, realitat o ficció, jugant amb l’expectació, l’expectativa i l’espectacularitat.
Creació i interpretació Cris Blanco, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
So i coordinació tècnica Carlos Parra
Producció executiva El Climamola
Una producció de La Pedrera amb la col·laboració del Mercat de les Flors
Cris Blanco fa les seves peces escèniques des del 2003. La barreja de gèneres estètics, la música en directe, els trucs a la vista, la transformació dels codis i objectes, allò fet a mà i fer visible l’aparell teatral, solen ser elements presents als seus treballs. Algunes de les seves peces són: cUADRADO_fLECHA_pERSONA qUE cORRE(2004), ciencia_ficción(2010) El Agitador Vórtex(2014) Bad Translation(2016) creada en col·laboració amb Óscar Bueno, Javier Cruz, Cris Celada, Amaranta Velarde i Ayara Hernández, i Pelucas en la Niebla(2018). Els seus treballs han estat en centre d’art, festivals de dansa i teatres municipals, nacionals i internacionals. També realitza el seguiment del treball d’altres artistes i participa en projectes educatius. És membre de les bandes de música CALOR i The Elements.
Més sobre Cris Blanco a La CalderaJORGE DUTOR (Madrid, 1979). Estudia Escenografia a la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid i treballa com a escenògraf i figurinista en cinema, televisió i teatre, també com director artístic d’esdeveniments de moda i punxant i organitzant festes que agitaven la vida nocturna de Madrid. Al 2008 coneix a Guillem Mont de Palol i es traslladen els dos a Amsterdam, on coneix el món de les arts en viu, col·laborant amb varies artistes del lloc i on es converteix en performer gràcies a la insistència d’Aitana Cordero. Des del 2009 realitza el seu propi treball junt a Guillem: han fet tres peces escèniques i una pel·lícula, també han treballat amb altres artistes com performers (Itziar Barrio o María Jerez) o en col·laboració (Sara Manente, Marcos Simoes). Al 2012 es traslladen a Barcelona on comencen una altra línia de treball, que és la que l’ocupa actualment junt al cineasta Juan Rodrigañez, amb qui ha fet dos llargmetratges i estan preparant el tercer. Mentre segueix actiu com escenògraf i figurinista per altres coreògrafs.
GUILLEM MONT DE PALOA (Girona,1978). Graduat per la SNDO (School for New Dance Development) al 2006. Des del 2009 col·labora amb Jorge Dutor. Junts han presentat el seus propis treballs en contextos nacionals i internacionals. Alguns dels seus treballs són: Y por qué John Cage? (2011), #LosMicrófonos (2013), This Movie (2013) i Grand Applause (2016). Com performer, intèrpret, treballaré amb Xavier Le Roy (Retrospective 2012), Mette Ingvartsen (Giant City -2009), All the way ut there (2010), The Artificial Nature Project -2012-, Fréderic Gies (7 thirty in tights, 2013), Vincent Dunoyer (Encore, 2007) entre d’altres. A banda d’això és Yogui Kundalini i cada vegada està més compromès amb les activitats pedagògiques entorn de la dansa, moviment i altres pràctiques performatives.
Més sobre Jorge Dutor, Guillem Mont de Palol a La Caldera