8 abr 2022

Mira-mira

Mira-mira Mira-mira

Com a tancament de l’exposició Vint rostres i tres multituds la Fundació Suñol organitza una performance artística en col·laboració amb La Caldera les Corts, fàbrica de creació dedicada a les arts del moviment, i amb qui la Fundació Suñol ja va col·laborar l’any 2019 en la performance We Can Dance a càrrec de l’artista Esther Rodríguez Barbero, en el marc de les jornades O-brim!

L’artista Rosa Romero ens presenta una proposta que neix del seu propi cos, amb la voluntat de generar complicitats entre el cos, el moviment i la mirada en el marc d’un espai rodejat d’obres d’art que ens miren i ens demanen ser mirades.

El mira-mira és un moviment extret de Debut, el primer solo de Rosa Romero i el primer moviment del seu Catálogo de movimientos extraordinarios. El mira-mira funciona com un encanteri, perquè en aquesta obligació de mirar s’oculten totes les arts obscures del que anomenem teatre (o dansa, o performance, ritual, joc). Rosa diu mireu-me i en aquesta ordre es materialitza la idea de que potser no ha estat mai mirada, que potser està sent mirada per primera vegada, com si hagués estat sempre oculta i de dol preparant aquest moment.

ROSA ROMERO. Actriu i creadora gaditana llicenciada en art dramàtic (ESAD Màlaga, 2004 – 2008), en aquesta ciutat treballa en companyies joves com Bajotierra o La Mordiente amb què comparteix l'interès per la creació i l'experimentació escènica. Durant aquest període malagueny estudia regidoria al Centre de Formació Escènica d'Andalusia i col·labora en la creació del festival d'escena alternativa, El Quirófano. Després de passar per l'Escola d'Interpretació de William Layton (Madrid, 2013), torna a la ciutat natal, San Fernando, on crea i coordina Estrateria, un projecte associatiu i de mediació a través de les arts escènica. El 2014, inicia el camí cap a la creació personal posant l'atenció al cos, la recuperació del ball heretat i la comunicació bruta amb els espectadors. El 2018 estrena el seu primer solo, Aquesta no és la vida privada de Rosa Romero. El 2020, és seleccionada com a resident a La Caldera (Barcelona) amb DEBUT, peça que estrena el gener de 2021. Actualment està en procés de creació del seu tercer treball en solitari Sóc un ball que, després d'una mostra en procés al festival de Dansa Metropolitana de Barcelona, estrenarà el setembre del 2023 al festival Russafa escènica (València), triar ser un ball hauria de ser una forma digna d'existència. Actualment resideix a Sevilla on ha treballat en projectes com Pèl de trol amb Silvia Balvín, Estació espacial al costat d'Alberto Cortés i Álex Peña, produïda per Teatre de l'Abadia per al cicle Teatre confinat (2020) o La teoria de la pelvis, amb Alberto Cortés, estrenada en línia al FITT Noves dramaturgies (Tarragona).

Més sobre Rosa Romero a La Caldera

Divendres, 8 d'abril

Primer passi a les 19:00h

Segon passi a les 20:00h

Obertura de 18h a 21h