3 jul 2020

No lo sé

En la proposta original per al mes de maig, al voltant de les invocacions, fantasmes, la invisibilitat i altres presències, Esther Rodríguez-Barbero i Marta Echaves van iniciar una pràctica d'escriptura i intercanvi de textos que han reprès, vinculant-la també al que anava a ser però no va ser, tenint present l'espai de la Caldera com a lloc de congregació on tot anava a succeir. A partir d'ara proposen un lliurament setmanal d'aquests textos i una cadena, com a estratègia de disseminació no tecnològica: un delivery cos a cos i mà en mà. Per a això, els còmplices dels 25 anys de La Caldera dipositaran sobres en llocs estratègics amb l'esperança que sigui trobat per una altra persona.

No lo sé

Fitxa artística

Podeu veure totes les imatges al Flikr de La Caldera

ESTHER RODRÍGUEZ-BARBERO Coreògrafa, performer i arquitecta. Investiga a través de la pràctica artística. El seu treball es mou entre la coreografia, la pràctica escènica, el relat, la performance i l’arquitectura, emprant principis associats a aquestes disciplines per dissenyar pràctiques espacials i socials. Es forma en dansa contemporània paral·lelament als estudis d'arquitectura i posteriorment realitza un Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual, UCLM i un postmaster en a.pass (estudis avançats de performance i escenografia) a Brussel·les. La seva investigació aborda les relacions entre cos, espai, i lloc des del ball i el moviment, partint de la curiositat cap a allò desconegut com a motor.

Més sobre Esther Rodríguez-Barbero a La Caldera

MARTA ECHAVES. És coordinadora d´activitats a Espanya per l´editorial Caja Negra. Ha escrit per a catàlegs i publicacions d'artistes i és editora juntament amb María Ruido i Antonio Gomez Villar de Working Dead. Escenarios del postrabajo (La Virreina Centre de la Imatge). Interessada en l'escriptura i la investigació historiogràfica, els seus projectes es proposen revisitar imatges i metàfores posant al centre la vivència íntima i els anecdotaris com a detonadors de dispositius poètics de memòria. La contrarrevolución de los caballos va ser una investigació al voltant de l'heroïna i el VIH en el context del neoliberalisme espanyol, que va prendre diversos formats i va ser presentat en llocs com Can Felipa, MACBA, MNCARS, ARCO... Recentment va presentar dins del Festival Domingo les seves investigacions al voltant de la memòria paranormal de la postdictadura amb la conferència 'De las Acechanzas'.

Més sobre Marta Echaves a La Caldera