13 - 17 jul 2020

SPORÁ #11

Danses Climàtiques

En aquest laboratori es compartiran pràctiques rellevants a la creació i investigació de l'obra Danses Climàtiques. Obra en procés i que la pre-estrena es presentarà a la Caldera el 22 i 23 de Juliol en el marc del Festival Grec

Com una proposta ecosomàtica femenina i descolonial, aquest laboratori planteja la pràctica i re-aparició d'estructures de dansa d'origen Masewal que faciliten l'acció de tornar-se muntanya, així com l'aplicació de pràctiques d'origen somàtic que faciliten la transformació del cos en moviment. El laboratori proposa una entesa i una experiència del cos com a lloc terra, relacional en múltiples escales, des del micro al macro. Un cos que és part d'altres cossos: ciutat, mar, muntanya, glacera, llac, riu, estuari, cos continental, planetari i còsmic. Un cos conformat al seu torn per altres cossos: estructures anatòmiques, cossos que conformen la microbiota (bacteris, virus i microbis), cossos cel·lulars, atòmics sub atòmics, cossos subtils i immaterials.

El laboratori emmarcat en un context post pandèmia, proposa un exercici de dol, sensibilització i resistència, a l'extractivisme de la gran mineria global en relació a la participació de la muntanya en el cicle creador de l'aigua, en particular en els Andes centrals de Xile, en un context de canvi climàtic i crisi global.

No hi pot haver un discurs de descolonització, ni una teoria de descolonització, sense una pràctica descolonitzadora, Silvia Rivera Cusicanqui

Adreçat a: ballarins, coreògrafs, i artistes d'altres disciplines i persones actives en altres àmbits que estimin el moviment i tinguin experiència en danses (qualsevol tipus de dansa) i pràctiques somàtiques en general.

Fitxa artística

Direcció artística, coreografia: Amanda Piña 

Coreografia, transmissió: Juan Carlos Palma Recerca

Teoria: Alessandro Questa, Amanda Piña, Juan Carlos Palma 

Recerca pràctiques: Cristina Sandino, Juan Carlos Palma, Amanda Piña 

Disseny integral i posada en escena: Michel Jimenez Vídeo (film)

Vídeo (instal·lació): Amanda Piña 

Edició (film): Isabella Strehlau 

Interpretació (film): Juan Carlos Palma, Alessandro Questa, Estudiants de l'Escuela Nacional de Danza Folklórica de México (ENDF) 

Interpretació en directe: Amanda Piña, Cristina Sandino, Vanessa Medina. Música / composició musical: Christian Müller 

Vestuari de la representació: Julia Trybula 

Vestuari (film): Danza de Tejoneros y de Negritos, Privatsammlung Alessandro Questa, Axel Giovanni Castañeda Morales, Ariana Castellanos 

Il·luminació: Michel Jimenez 

Producció: Isabella Strehlau 

Distribució internacional, management en gira: Something Great (Berlín) 

Consellera sènior: Marie-Christine Baratta-Dragono 

Management: Angela Vadori (SMart)

Una coproducció de nadaproductions, Museo Universitario el Chopo (Mèxic), Tanzquartier Wien and deSingel (Anvers).

Aquest espectacle ha estat subvencionat pel FONCA Programa Nacional de Creadores Escénicos, Departament Municipal d'Afers Culturals (Viena) i la divisió de Cultura del BKA Cancelleria Federal d'Àustria. Amb el suport de BKA, l'ambaixada mexicana a Àustria, l'Escuela Nacional de Danza Folklorica de México, Skanes Danstheater (Malmö) i DAS THIRD –Universitat d'Arts d'Amsterdam.

AMANDA PIÑA és artista i gestora cultural mexicana-xilena que resideix a Austria. La seva obra tracta de la descolonització de l'art, centrada en el poder polític i social del moviment. Les seves obres són rituals contemporanis de desmantellament temporal de les separacions ideològiques entre allò modern i tradicional, l’ésser humà, l’animal i el vegetal, la natura i la cultura. Amanda Piña està interessada en fer art més enllà de la idea d’un producte i en desenvolupar nous marcs de creació d’experiències sensuals.

Més sobre Amanda Piña a La Caldera

del 13 al 17 de juliol, de 10h a 14h

Preu 35 € (per aquests temps d'excepcionalitat, proposem un preu reduit del 50% de descompte en el preu original d'una Sporá a 70 €)

Inscripcions i consultes a aula@lacaldera.info