PARK KEITO

Profile picture for user Park Keito

PARK KEITO és l’associació establerta a Barcelona en la que convergeix el treball de Kotomi Nishiwaki i Miquel Casaponsa. Els seus interessos i camí de recerca es troben conjuntament en diferents disciplines coma ara la performance, el so i l’art visual, en col·laboració amb altres artistes com Kahori Furukawa, Shannon Cooney i Sara Serrano. Les seves peces i instal·lacions utilitzen el cos i el moviment per crear recorreguts, cicles, contrastos, ficció, paisatges sonors orgànics i moviments cinètics. Al 2018 estrenen la peça MI-RU al Festival Quinzena de Dansa Metropolitana de Barcelona a la Sala Hiroshima. Actualment estan treballant en la nova creació New(a)days amb el suport de La Poderosa amb els cicles Imprescindibles#45 i Corriente Continua i La Caldera. New(a)days s’estrenarà a l’Antic Teatre per Festival Grec 2021.

KOTOMI NISHIWAKI (Japó 1978) És una performer i coreògrafa. Desde l'any 2015 viu a Barcelona. Comença els seus estudis de dansa a Zurich i continua a l'escola P.A.R.T.S de Brussel.les tot seguint tallers i cursos de Butoh amb diferents professors. Ha treballat com a ballarina amb diferents coreògrafs com: Anzu Furukawa, Joao Fiadeiro, Abraham Hurtado, Adam Linder, Sara Manente i desde el 2005 amb la Meg Stuart/Damaged Goods... entre d'altres. A partir del 2010 desenvolupa el seu propi treball: Off off on (2010), Snake chamber (2011), Move here underneath the soccer field (2012), In the líving room (2015), MI-RU (2018). Al 2017 crea l’associació Park Keito juntament amb Miquel Casaponsa.

MIQUEL CASAPONSA GRAELLS (Barcelona 1976) Estudia intervencions urbanes, arquitectura interior i música a Barcelona i Helsinki. Composa i improvisa amb guitarra, no input i field recordings. So per instal.lacions, performances i col.laboracions amb Brendan Dougherty, Monia Montali, Ana Konjetsky, Giovanni Di Domenico, Charo Calvo, i Joao Lima entre d’altres. Projectes: Art Land – rural and urban landscapes Installation/Thematics (Brussels 2011), Move here underneath the soccer field (Brussels 2012). Al 2017 crea l’associació Park Keito juntament amb Kotomi Nishiwaki: MI-RU (Barcelona 2018), New(a)days (2020-21).


2022
2023
Residència de creació
Residència tècnica

ROKATEI

Treball coreogràfic i sonor que té com a punt de partida els poemes tanka de Takahide Nishiwaki. Composicions breus, que parlen de l’efimeritat de l’ésser humà, la no-perdurabilitat, la transcendència i la natura. Procés re-interpretatiu d’aquestes instantànies poètiques que descriu i experimenta a diferents llocs amb diferents personatges i reflexions. Redibuixar un mapa coreogràfic d’estats canalitzadors’ i posar-los a escena. Llocs desconeguts per a nosaltres que s’han anat convertint en diferents mons ideals utòpics.

La residència ens permetrà instal.lar, provar i desenvolupar idees a l’espai escènic posant en conjunció cos, text i so a la vegada que fem recerca sobre materials, estats i temporalitats.

2021
Residències en xarxa

New (a) days

Encara que sigui difícil pujar aquesta muntanya empinada plena de roques, un cop dins ja no en vull sortir. 695

Un conjunt d’escenes que investiguen sobre la comunicació, els rituals diaris i la manipulació, per anar construint estats i paisatges que van des de la pura contemplació fins a arribar a d’altres amb caràcter gairebé apocalíptic. Una dona a escena que passa per diferents formes d’habitar un espai i la relació amb la natura com a experiència de correspondència identitària. Els diferents objectes i materials utilitzats inerts i orgànics es combinen en una  seqüència coreogràfica de moviments, un procés de constant transformació en la recerca d’equilibri, plantejant qüestions sobre materialitat i traçabilitat. La relació entre el cos, l’objecte i la creació d’un codi sonor que ressona com un eco a la natura. Una veu que es perd o una veu que retorna una o vàries vegades. Un cicle en el que intervenen l’escolta, l’espera, el silenci i la resposta.  Una combinació de presència i qüestionament sobre les possibilitats d’abstracció i poètiques.

El projecte ha tingut diferents fases de desenvolupament passant per AltoFest a Matera organitzat per Teatringestazione i els cicles Inprescindibles#45 i ‘ CorrienteContinua’ organitzats per la Poderosa, que ens porten a col laborar amb  Jorge Dutor. Actualment el projecte està en fase de definició coreogràfica, i disseny d’il·luminació.