Twins Experiment

Profile picture for user Twins Experiment

TWINS EXPERIMENT. Ainhoa ​​i Laura. Madrilenyes. Twins. Vam ser separades al néixer i ens retrobem el 2014. Juntes som Twins Experiment. Juntes fem playlists, llistes, dibuixos, collages, esquemes, clubs, adhesius, peces. També vam ballar, vam inventar jocs i de vegades compartim pis.

Twins, som dos i col·lectiu. Treballem des de l'afectivitat, la telepatia i la horitzontalitat. Ser Twins ens permet prendre riscos que no prendríem soles, juntes ens convertim en superherois.

Twins Experiment va ser fundat en 2014 per Ainhoa ​​Hernández i Laura Ramírez. És un col·lectiu coreogràfic on desenvolupem un treball que té molt a veure amb l'amistat, la vida i els afectes i que es materialitza en 3 peces escèniques, laboratoris i un club de lectura.

El nostre treball es basa en facilitar un espai on treballar des d'una perspectiva col·lectiva i horitzontal. Com duo artístic abordem la pràctica de l'amistat en relació amb la qüestió de com viure juntes. Ser amigues implica un compromís, una decisió, una responsabilitat, una complicitat. Ser amigues significa actuar com una estructura de suport. Explorem aquesta qüestió a través de moltes hores d'unió entrellaçada. Les nostres peces no intenten resoldre els problemes que plantegen, sinó presentar-los en el seu conjunt. Ens agrada que el nostre col·lectiu sigui flexible, mutable, porós, que no s'estableixi en una estructura que tanqui la nostra identitat.

Hem compartit el nostre treball en contextos com: Center for the Performance of Research NY, Arqueologías del Futuro BA, Museo del Chopo M , Zeitraumexit DE, INTacto ES, La Poderosa BCN, Antic Teatre BCN, La Caldera BCN, La Casa Encendida MAD, Matadero MAD, CA2M MAD, Conde Duque MAD,Teatros del Canal o el festival Living Room.

Hem rebut el suport de: CA2M, La Casa Encendida, Ayudas a la Creación Coreográfica de La Comunidad de Madrid, Centro de Danza Canal, La Caldera BCN, Injuve, Iberescena, PICE AC/etc.

2020
Residència de creació

¿Cómo se hace una performance? Reloaded

Les Twins eren unes altres de les artistes a las que vam convidar a presentar la seva feina en relació a la celebració dels 25 anys de La Caldera. La seva proposta era re-visitar la seva peça ¿Cómo se hace una performance? projecte amb el qual van ser residents a La Caldera el 2015. En ella partien dels records i impressions d'obres que havien vist juntes en els dos anys anteriors per utilitzar-los com a base a partir de la qual construir la seva pròpia peça, mitjançant diferents estratègies i jocs d'apropiació i re-activació.

En aquesta peça ¿Cómo se hace una performance? Reloaded es proposen repetir el mateix procés però partint de les obres que s'han presentat en aquests 25 anys a La Caldera. Han realitzat una plena immersió en el nostre arxiu audiovisual, amb accés al nostre canal privat a youtube i a tota la documentació que conté el llibre que es va publicar el 2013 i que recopilava tota l'activitat realitzada fins a aquell moment.

2015
Residència de creació

¿Cómo se hace una performance? (manualdeinstrucciones)

Juny de 2014

La casa Encendida Festival

Què pot un cos?

Dues noies que van veure juntes moltes performances.

Dues noies que volen fer performance, i es pregunten: però, com es fa una performance?

Així comença la nostra història, la història de Twins Experiment.

Twins, per ser dues bessones que no ho són però els agradaria ser-ho.

Experiment, perquè són curioses i els agrada això d'experimentar en escena.

Dues noies que decideixen treballar juntes i fer una peça per saber realment com es fa una performance?

Al febrer de 2015 Vértico i Espai en Blanc ens van concedir una residència de creació, que ens va permetre començar a materialitzar les nostres primeres idees en un espai real. Havíem creat una estructura des de la qual començar a treballar. Una estructura que dividia la peça en blocs, que facilitarien la nostra investigació. Aquests blocs eren:

Loops & breaks com a joc d'interacció amb el públic i una manera de definir l'ordre de la peça.

Entrevistes al voltant de la pregunta: com es fa una performance? https://vimeo.com/125981789

Pràctiques de les respostes. Per exemple: "heu de trobar la vostra pròpia estètica de performer" https://vimeo.com/125985680

Reenactment o reproducció d'una peça ja existent: vam visionar vídeos de performances i com a pràctica vam reproduir peces com: Both sitting duet de Jonathan Burrows, per comprendre la pregunta des de la pràctica física, des del cos.

Terme i definició de la paraula performance, com a joc de paraules i conceptes. Per exemple:

Performance: la paraula Performance no està registrada en el Diccionari. La que es mostra a continuació té formes amb una escriptura propera. deformant. Reial Acadèmia Espanyola El terme performance no forma part del diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE). No obstant això, podríem establir que aquest terme és un anglicisme que s'ha format a partir del verb perform, que pot traduir-se com "actuar o interpretar". La paraula, de tota manera, és molt habitual per anomenar certa mostra o representació escènica que sol basar-se en la provocació Provocació: acció i efecte de provocar. Delicte consistent a incitar públicament a algú perquè cometi una acció delictiva Incitar: moure o estimular a algú perquè executi alguna cosa.

Al març vam deixar la peça en stand by i ens vam anar a Amsterdam, a l'escola de coreografia SNDO, on vam estar un mes prenent classe dins del intensive course, generant material per a les nostres investigacions, veient peces dels alumnes de l'escola, dels nostres companys i explorant el panorama escènic de la ciutat.

Vam descobrir noves formes de coreografia i performance i la innocència que teníem en un primer moment pel que fa a la pregunta, com es fa una performance? es va anar transformant en coneixement. Aquesta experiència ha modificat la nostra manera d'aproximar-nos a la peça, transformant-la. Això seguirà passant contínuament amb tota nova experiència artística que tinguem.

A l'abril ens vam anar a França a mostrar un work in progress del nostre treball dins el projecte W.I.P. de la universitat de Brest. Comencem a compondre.

Experimentem diferents possibilitats de principi, i la relació amb el públic, fent-los partícips del que succeïa a l'escenari, interaccionant amb ells de forma constant. Vam decidir acabar la mostra quan realment començaria la nostra peça tal com l'havíem concebut: amb la primera estructura de blocs. https://vimeo.com/125982451

El feedback del públic de Brest ens va fer replantejar de nou la peça. Van entendre que el que vam mostrar era una peça tancada, i no vam aconseguir entaular el tipus de relació que volíem amb el públic. D'altra banda els va interessar la nostra manera de treballar amb l'espai i els objectes. Tot el que vam exposar tenia una enorme influència de tot el vist i viscut durant el mes de març, però ens allunyava de la nostra idea inicial, i no mostrava res del procés previ. Estàvem construint una nova peça.

Ara arribem al present

La segona setmana d'abril vam estar xerrant i treballant amb Cris Blanco, advisor del nostre projecte, definint amb més claredat el següent pas de la nostra investigació i de la nostra composició. Ens vam adonar l'interessant que resultaria contar el procés, contar les peces que hem vist, els llibres que hem llegit, les influències que hem tingut, el que ens han explicat, els artistes que cal conèixer, etc; a través dels objectes que hem utilitzat nosaltres, els que creiem que necessita un performer i els que estarien en una performance.

Abordem tot aquest treball en l'espai d'una manera coreogràfica sense deixar de preguntar-nos com es fa una performance?