22 Mar 2023

Yo soy la locura

Un diálogo escenificado entre Rosa Romero y Jaime Conde-Salazar S.U.S.

La actriz y creadora gaditana Rosa Romero y el historiador del arte Jaime Conde-Salazar se unen en una conversación sobre el espacio entre ambos para poder bailar libremente. Un espacio donde compartir su locura y escucharla para soltarse y descubrir la razón de su baile.

ROSA ROMERO. Actriu i creadora gaditana llicenciada en art dramàtic (ESAD Màlaga, 2004 – 2008), en aquesta ciutat treballa en companyies joves com Bajotierra o La Mordiente amb què comparteix l'interès per la creació i l'experimentació escènica. Durant aquest període malagueny estudia regidoria al Centre de Formació Escènica d'Andalusia i col·labora en la creació del festival d'escena alternativa, El Quirófano. Després de passar per l'Escola d'Interpretació de William Layton (Madrid, 2013), torna a la ciutat natal, San Fernando, on crea i coordina Estrateria, un projecte associatiu i de mediació a través de les arts escènica. El 2014, inicia el camí cap a la creació personal posant l'atenció al cos, la recuperació del ball heretat i la comunicació bruta amb els espectadors. El 2018 estrena el seu primer solo, Aquesta no és la vida privada de Rosa Romero. El 2020, és seleccionada com a resident a La Caldera (Barcelona) amb DEBUT, peça que estrena el gener de 2021. Actualment està en procés de creació del seu tercer treball en solitari Sóc un ball que, després d'una mostra en procés al festival de Dansa Metropolitana de Barcelona, estrenarà el setembre del 2023 al festival Russafa escènica (València), triar ser un ball hauria de ser una forma digna d'existència. Actualment resideix a Sevilla on ha treballat en projectes com Pèl de trol amb Silvia Balvín, Estació espacial al costat d'Alberto Cortés i Álex Peña, produïda per Teatre de l'Abadia per al cicle Teatre confinat (2020) o La teoria de la pelvis, amb Alberto Cortés, estrenada en línia al FITT Noves dramaturgies (Tarragona).

More about Rosa Romero at La Caldera

JAIME CONDE-SALAZAR PÉREZ (Madrid, 1974) es licenciado en Historia del Arte (1997, Universidad Complutense de Madrid). Obtuvo su MA in Performance Studies (2002, New York University) gracias a una beca MEC-Fulbright. En 2003, presentó el trabajo de investigación “Narrativas de la modernidad en la crítica de danza estadounidense” (Departamento de Historia del Arte III. Facultad de Geografía e Historia. UCM) con la que obtuvo su Diploma de Estudios Avanzados. Entre 2003 y 2006, dirigió el Aula de Danza “Estrella Casero” de la Universidad de Alcalá. Tras esta experiencia dentro de una institución pública decidió cambiar de escenario de forma radical y fue director gerente de la “Escuela Infantil el Moral” (Tenerife) la primera escuela Waldorf concertada del Estado Español. Después de aprender mucho trabajando entre mujeres y rodeado de niños, obtuvo la beca de la Real Academia de España en Roma donde, casi inconscientemente, inició un proyecto de creación que todavía hoy continúa generando relatos visuales de alteregos caprichosos. Como crítico de danza sostuvo una actividad bastante intensa y sus artículos han sido publicados en revistas como Cairón. Revista de Estudios de Danza (Madrid), Por la Danza (Madrid), SuzyQ (Madrid), Ballet/Tanz (Berlin), Mouvement (París), Hystrio (Roma) y Obscena (Lisboa). Toda esta actividad desembocó en la creación del blog Continuum Artes Vivas (www.continuumlivearts.com) donde continuó escribiendo sobre espectáculos hasta 2016. Gracias al apoyo de Graner, publicó en 2015 el libro La Danza del Futuro (Graner/Mercat de les Flors). Como dramaturgista ha acompañado procesos de creación de Ben Benauisse, I-Chen Zuffellato, Antonio Tagliarini, Sociedad Doctor Alonso, Claudia Faci, Aitana Cordero, Elena Córdoba, La Ribot, Álvaro Frutos, Filipe Viegas, Tania Arias, Bárbara Sánchez y Aimar Pérez Galí, entre otras. Como performer ha colaborado con Aitana Cordero, Aimar Pérez Galí, Claudia Faci, Álvaro Frutos y Bárbara Sánchez, junto a quien creó en 2016 el espectáculo Electrohumor (Tabakalera/CA2M/Mercat de les Flors) que no ha dejado de darles alegrías.

More about Jaime Conde Salazar at La Caldera

Miércoles 22 marzo, a las 19h

Gratuíto con reserva previa

60 min.