1 - 9 set 2016

Festa Major de Les Corts 2016

De l'1 al 9 d'octubre La Caldera participa a La Festa Major de Les Corts.

Activitats gratuites

dissabte 1/10 (#Circorts, c. Benavent)

'Frac', Xavi Moreno, 19h

'Frac' és un espectacle de manipulació de bastons, teatre físic i dansa. Algú habita en un espai buit i indeterminat dins la pròpia realitat. Els bastons formen part de la seva quotidianitat i cal que s'hi recolzi si vol subsistir a la seva soledat. D'aquesta manera ens embarquem poc a poc en les seves múltiples contradiccions, frustracions, voluntats, amors i personalitats en un espai que esdevé cada cop més abstracte a l'interior del seu cap. FRAC, allò que queda quan no tenim on recolzar-nos.

Creació i interpretació: Xavi Moreno

Motor extern: Federica Porello i Jonathan Guisado
Foto i video: Benjamin Sommabere
Col·laboració: La Visiva, La Caldera i C.C. Zona Nord

Més informació sobre el Festival Circorts

dissabte 8/10 (La Caldera)

'Somnis de paper', Mons dansa, 18h

'Nur', Iron Skulls, 18.30h

'Nur' és una peça que ens porta al més profund de l'ésser humà, a la recerca de les diferències individuals i els punts de connexió entre el col·lectiu. 'Nur' és una manera de veure la vida a través de la dansa, des de la perspectiva de diferents individus que s'embarquen en un viatge introspectiu per mitjà del moviment i la interacció. L'estil de Iron Skulls Co es defineix per entrecreuar disciplines del moviment com les arts marcials, la dansa contemporània i les danses urbanes.

Direcció artística Iron Skulls Co.

Intèrprets Adrian Vega Antolín, Facundo Martin Costanzo, Héctor Plaza Hernando, Diego Garrido Abril, Moises G. Gomez, Luis A. Muñoz Santiago, Anna Sagrera

Per a tots els públics.

15 – 20 minuts

diumenge 9/10 (La Caldera)

'Complicitats en dansa', 18.30h Jordi Cardoner / Bea Vergés i Miquel Barcelona

Espai obert per a l’experimentació, l’aprenentatge i l’aproximació a la dansa a través de tallers de creació conduïts per Jordi Cardoner, coreògraf vinculat a La Caldera, i Bea Vergès i Miquel Barcelona, coreògrafs vinculats a nunArt. Aquest projecte és coordinat per Álvaro de la Peña.

Cadascun dels coreògrafs ha treballat amb l’objectiu de crear una peça curta amb la possibilitat de que aquestes es mostrin en diferents marcs.

Paràgraf, de Jordi Cardoner:

Paràgraf

Lletres, gestos, frases
punts, paraules, imatges
que no arriben a ésser una narració
però sí un bon paràgraf.
Escriptura corporal
lletres físiques.
Al crit de “calamar”
una munió de persones respiren juntes
una dansa.

Sóc de Bea Vergés i Miquel Barcelona:

No sé què no sóc.
No sóc princesa.
No sóc superwoman.
Sóc guapa i ballarina.
No sóc poruga. Vergonyosa.
No sóc bona en matemàtiques.
No sóc jove, desendreçat, depenent…
Sóc perquè nosaltres som.

Conservatori superior de dansa, 19h Javier Guerrero / Paloma Muñoz / Magdalena Garzón

Magdalena Garzón - Verònica

Verònica és un pas à deux que combina, permuta i descobreix els signes d’una floració ornamental i incorpora els principis de composició que li són propis: confugir a la caducitat de les flors i pervertir-la.

Creació i interpretació: Zaida Fernández i Magdalena Garzón

Coreografia: Magdalena Garzón

Música: Johann Sebastian Bach, Sonata BWV 1014 en si menor (primer moviment)

Assessorament musical: Jordi Alomar

Durada: 9 minuts

Javier Guerrero Tie (Graduat CSD) – Break

Quatre intèrprets passegen de vegades de pressa, altres només observant i altres corrent, darrere de la partitura composta per Henry Purcell, Dido & Aeneas. una de les operes barroques més importants. L'autor narra la història d'amor entre Dido (reina de Cartago) i l'heroi troià (Enees) i la seva desesperació quan aquesta l'abandona.

Fragment i extret de la coreografia "Wimbledon".

Direcció: Javier Guerrero Nieto.

Intèrprets: Elia Genís, Laura Lliteras, Ana Ramírez i Igone López.

Fragment musical: Ah Belinda I am prest, Janet Baker.

Edició musical: Guillem Llotja.

Durada: 9 minuts

Paloma Muñoz - 212 Carolina

“¡Evohé! ¡Evohé! Volposados en la cresta del murelio, se sentían balpamar, perlinos y márulos. Temblaba el troc, se vencían las marioplumas, y todo se resolviraba en un profundo pínice, en niolamas de argutendidas gasas, en carinias casi crueles que los ordopenaban hasta el límite de las gunfias.” Rayuela, Capítulo 68. Julio Cortázar

Coreografia: Paloma Muñoz.

Intèrprets: Amanda Rubio i Paloma Muñoz.

Música: Anye Bao, Luis Dulzaides i Ludovico Vagnone.

Durada: 8 minuts

JAVIER GUERRERO. Llicenciat en Humanitats a la Universidad de Extremadura (2006), ha estudiat dansa i composició a l'Escola de Dansa Carmen Senra de Madrid i és graduat en l'especialitat de Coreografia i Interpretació de la dansa al CSD de l'Institut de Teatre (2016).

En els seus treballs investiga la relació de el cos amb l'espai i el lloc que aquest habita a través del significat proposat pel mateix espai. Des dels seus inicis, les seves peces han rebut diferents premis en certàmens nacionals i internacionals. La seva creació Business World va guanyar el segon premi al Certamen de Burgos Nova York, el primer premi al Certamen de Sabadell i s'ha mostrat en diferents festivals com el Beijing Dance Festival.

Més sobre Javier Guerrero a La Caldera

BEA VERGÉS. Ballarina, actriu, creadora i pedagoga. La seva activitat està centrada, a dia d'avui, a la ciutat de Barcelona on desenvolupa la seva carrera com a artista independent dins l'escena de la ciutat. Resident del centre de creació La Caldera durant l'any 2016 on comença a desenvolupar el seu propi llenguatge i creació. Com a pedagoga està en constant evolució i profunditza en el seu coneixement compartint amb els estudiants del Campus Universitari Esart. Ha sigut col·laboradora habitual del centre de creació contemporània nunArt. Propulsora d'espais de mostra per peces escèniques de petit format. Organitza Una Hora de Dansa al café del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès i l'espai d'improvisació Ballades a l'espai La Tacones a la mateixa ciutat.

Més sobre Beatriz Vergés a La Caldera

IRON SCKULLS CO., col·lectiu de ball basat a Barcelona, ​​té els seus inicis en el grup de Bboying (Breakdance) conegut com a Iron Skulls Crew, format el 2005. Formalitzat professionalment l'any 2013, es composa de ballarins de diverses àrees d'Espanya i és coneguda pel seu estil peculiar, conjuminant diverses disciplines i tractant contínuament la investigació dels límits del moviment. Els membres de la companyia provenen de diversos entorns, entre els que destaquen el Breakdance, el Hip-Hop, la dansa contemporània i l’acrobàcia, incloent influències de diverses disciplines com les arts marcials, la producció musical, el disseny i la moda. Aquesta mescla d’influències dota al grup d'un estil distintiu, sent la seva passió, la fusió d’elements externs a la dansa, la guia cap a nous paradigmes on es generen produccions cada vegada més ambicioses en el món de les arts escèniques.

Més sobre Iron Skulls a La Caldera

CLÀUDIA MORESO. Graduada en dansa contemporània, per l’Institut del teatre de Barcelona. Ballarina i Coreògrafa, directora de l’apartat infantil de la companyia Nats Nus dansa fins a l’any 2013 i de la companyia MONS dansa i educació del 2014 fins el 2020. Actualment és directora i coordinadora del projecte Dansa a les escoles, on desenvolupa projectes pedagògics adreçats a infants i joves, portant la dansa i la creació a través del moviment als centres educatius. També imparteix tallers de formació a docents i forma part de l’equip docent dels Postgraus d’Arts escèniques i educació, organitzats per l’Institut del teatre de Barcelona.

MONS dansa és una companyia de dansa amb una llarga trajectòria, especialitzada en la creació d'espectacles de dansa dirigits a públic infantil i familiar. Porta a terme diversos projectes educatius, que tenen com a finalitat difondre la dansa i la creació de nous públics. Al llarg de pràcticament 3 dècades, abans com a apartat infantil de Nats Nus i actualment com MONS dansa, i sota la direcció artística de Claudia Moreso, hem apostat per la creació d'espectacles de qualitat, convençuts que els nostres nens i nenes mereixen tenir accés a propostes culturals de qualitat, que han de contribuir a enriquir la seva formació com a persones. A través dels nostres projectes educatius, volem difondre la dansa com una potent eina educativa, integradora i sociabilitzadora, apropant-la a l'àmbit escolar, treballant tant amb els alumnes com amb els docents, i impartint diversos tallers d'aproximació a la dansa dirigits a famílies, nens i adolescents. Un altre de les nostres apostes, és la de promoure col·laboracions amb altres companyies, centres de creació o entitats tant nacionals com internacionals, per sumar experiència i enriquir-nos mútuament a través de projectes tant artístics com educatius. Al llarg d'aquests anys hem creat 14 espectacles que han estat representats tant al nostre territori com a l'estranger, en països com, França, Anglaterra, USA, Xina, Argentina, Perú i Brasil entre d'altres. També hem creat i desenvolupat el projecte educatiu "Dansa a les escoles" guardonat amb el premi Dansacat 2010, i que hem portat a diverses escoles públiques de Catalunya. Espectacles de la companyia són: “Caixes” 1998 (premio al mejor espectáculo FETEN 1999), “Set” 2000, “Tubs” 2002, “Fisi-K” 2004, “Brins” 2006, “Slot” 2007 (calle), “Momentari” 2008 (premio al mejor espectáculo de danza FETEN 2009), “Maps” 2009, “Minimón” 2010 (premio al mejor espectáculo primera infancia 2012), “UPPS!!! “ 2012, “MONS” (quan tanco els ulls) 2013, “Wabi-sabi” 2015, "Somnis de paper" 2016.

Més sobre Clàudia Moreso a La Caldera

PALOMA MUÑOZ es Graduada al Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona, ​​2003 en l'especialitat de dansa contemporània. Ballarina en I.T. Dansa Jove Companyia de l'Institut del Teatre, Metros, Thomas Noone Dance, Contrapunctus Danceport, Norrdans (Suècia). Estudiant de Filologia Clàssica, Anglesa i Humanitats (graus sense finalitzar). Coreògrafa de diverses obres de petit format: Envido, Her name is Hysteria , Shoot me, will you?,  Confábula,  MEMO. GYROTONIC trainer 2012. Des 2016 arrenca el projecte SIBERIA amb la peça La Piel Vacía, finalista del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre, i premiada amb la programació a l'Espai Dansat! al març de 2017, rebent el suport de Graner i el C. Cívic Barceloneta. A més la peça resulta seleccionada al Certamen Coreogràfic 10 Sentidosa València, i guanya el tercer premi de coreografia al Copenhaguen International Choreography Competition. L'obra completa s'estrena al gener 2018en l'Espai Dansat. La Piel Vacía genera també un videodansa titulat EMPTY que paral·lelament a la peça escènica està tenint el seu recorregut: editat per primera vegada en NOWNESS s'exhibeix a més en el Chicago Dance Film Festival, Tiny Dance Film Fest (Sant Francesc), i Dansez Maintenant (França).

Més sobre Paloma Muñoz a La Caldera