26 abr 2019

CCC#29

CCC#21_Societat Doctor Alonso

Desplegar a Andrei

Peça que neix com un diàleg escènic amb la pel·lícula Andrei Rublev del director de cinema rus Adrei Tarkovski que vam estrenar el 2016 a Temporada Alta.

En aquest cas, volem revisitar la peça doncs pensem que hi ha molts moments formals, sonors i materials en escena sobre els que volem seguir investigant per aprofundir en el diàleg amb la pel·lícula. Per nosaltres és una oportunitat de reescriure d'alguna manera la peça i entendre-la millor. Andrei Rublev pren com a punt de partida i títol la pel·lícula Andrei Rublev de Tarkovsky rodada en 1966, on el pintor iconoclasta Andrei Rublev (1360 - 1427) realitza un llarg viatge en la Rússia medieval per pintar els frescs de la catedral de l'Asunción del Kremlin.

L'obra del singular pintor, amb el seu estil iconogràfic únic, provoca en l'espectador un impacte i recolliment interior a causa de l'ús de la perspectiva invertida, que ens parla de l'art no com un retrat de la realitat sinó com una realitat entre les realitats.

Fitxa artística

Fitxa artística
Direcció i Dramatúrgia Tomàs Aragay
Coreografia Sofia Asencio
Creació i interpretació Sofia Asencio i Nazario Díaz
Espai escènic i il·luminació CUBE. SZ
Producció Imma Bobé

En col·laboració amb la cineasta Virginia García del Pino.

Espectacle co-produït per Temporada Alta i el Festival Alt de Vigo.
La Societat Doctor Alonso rep l'ajut del ICEC i l'INAEM.

SOCIETAT DOCTOR ALONSO dirigida per Tomas Aragay (director de teatre i dramaturg) i Sofia Asencio (ballarina i coreògrafa) ha construït un llenguatge que troba una de les seves claus fonamentals en el concepte del desplaçament. De situar quelcom fora del seu lloc, àmbit o espai propi per indagar com aquest desplaçament modifica el llenguatge tant pel que fa a la seva gramàtica constitutiva com pel que fa a la lectura que un observador en pot fer. Desplaçar per desvetllar quelcom.Aquesta maniobra de desplaçament s’ha revelat com un eina eficaç per generar espais de discurs poètic que posi en qüestió l'estatus quo de la nostre comprensió de la realitat.

Més sobre Societat Doctor Alonso a La Caldera